Bratislavský salát
Recepty, PřílohySuroviny
- 1,5 kg brambor
- 5 vajec
- střední cibule
- 2 sterilované okurky
- 1/2 kg mrkve
- 3x petržel
- 1/2 celeru
- 1/4 kg točeného salámu
- 2 lžíce oleje
- majonéza
- tatarka
- jogurt
Postup Bratislavský salát
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce a vychladlé oloupeme a nakrájíme jako do klasik bramborového salátu, přidáme jemně krájenou cibuli, vejce a okurky. Přidáme trochu zálivky z okurků.
Kořenovou zeleninu uvaříme ve slupce doměkka a stejně jako brambory za studena oloupeme a nakrájíme na drobno do salátu.
Točený salám nastrouhat na velké nudličky.
Kdo chce, může nakonec přidat ještě i majonézu či bílý jogurt. Skvělý je posypaný sekanou pažitkou.