Omáčka z vařených vajec
Recepty, OmáčkySuroviny
- 300 ml domácího kefíru (zakysané smetany apod.)
- 5 natvrdo vařených vajec
- 1 PL hrubozrnné hořčice
- 1 PL křenu
- s brusinkami
- 1 šalotka
- tuk
- 1/2 l vývaru (já použila domácí)
- pažitka
- petrželka
- sůl
Postup Omáčka z vařených vajec
Postup přípravy receptu
-
Na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou šalotku a zalijeme vývarem.
V nádobě si rozmícháme kefír nebo smetanu, ochutíme křenem a hořčicí, přidáme bylinky a podle chuti osolíme. Vložíme do vývaru.
Oloupaná vejce protlačíme lisem na vařené brambory, nebo jemně nakrájíme a promícháme v omáčce, už nevaříme. Pokud jsou dostatečně kefír nebo smetana husté, není třeba zahušťovat. Dochutíme dle sebe a podáváme.
Omáčku můžeme jíst jen samotnou nebo podat k jakémukoli vařenému masu i např. uzenému. Jako příloha jsou vhodné brambory i houskové knedlíky.