Kuřecí plátky s houbami a celerovými hranolky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kusy větších kuřecích prsíček
2 plátky celeru (asi 1 cm silné, nakrájené na hranolky)
cibule
hrst sušených hub
stroužek česneku
mletý pepř
sůl
hořčice
hladká mouka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Celer nakrájíme na hranolky, osmažíme na oleji v širším kastrolu a prozatím vyjmeme.

  2. Na stejném oleji osmahneme nadrobno krájenou cibuli.

  3. Na cibuli pak zprudka osmažíme plátky prsou, potřené hořčicí, osolené, opepřené a obalené v hladké mouce.

  4. Zalijeme trochou vody (nebo vývaru), přidáme houby, nasekaný česnek a podusíme doměkka. Těsně před koncem vložíme celer a už jen necháme projít varem. Podáváme s rýží nebo mačkaným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!