Barevné hrnkové knedlíky s dušenými kedlubnami
Recepty, PřílohySuroviny
- Knedlíky:
- 1 hrnek hrubé mouky
- 1 hrnek mléka
- 2 vejce
- 1 rohlík starší
- 50 g uzeného masa
- sůl
- pepř
- zelená petržel
- cibule (sušená)
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 lžička oleje
- (hrnky a mikroténové sáčky)
- Kedlubny:
- větší kedluben
- lžíce másla
- cca 2 lžíce hladké mouky
- mléko
- sůl
- bílý pepř
Postup Barevné hrnkové knedlíky s dušenými kedlubnami
Postup přípravy receptu
-
Do misky nalijeme mléko, žloutky oddělené od bílků a sůl. Rozmícháme a přidáme mouku, pr.do pečiva, nakrájené uzené na malé kostky. Smícháme a dáme nakrájený rohlík, bylinky a olej. Z bílků ušleháme sníh a pomalu vmícháme do těsta.
Do hrnku dáme mikrotenový sáček a nalijeme těsto. Dáme do hrnce s vodou asi do třetiny hrnku. Vaříme asi 25 minut. Jestli jsou uvařené, poznáme píchnutím špejlí, musí být suchá.
Kedluben oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle. Dáme do hrnce, přidáme trochu vody, aby to nebylo úplně potopené. Na másle uděláme jíšku, zalijeme mlékem a prošleháme a přidáme k uvařeným kedlubnám. Dosolíme a dopepříme.