Jemne korenene orientalni sezamky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 200 g Halawi (více druhů, ale dají se použít všechny varianty)
- 200 g másla
- 2 sklenice hladké mouky
- špetka mletého anýzu
- špetka mleté skořice
- špetka mletého hřebíčků
- bílý sezam na obalení
Postup Jemne korenene orientalni sezamky
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, halawi a koreni utvorime zmolenku, pridame na kousky nakrajene maslo a spojime v hmotu. Nechame v lednici 1/2 hodiny odpocinout.
Pote rukou tvorime male kulicky, ktere obalime v sezamu, dame na plech a dnem sklenice malicko primackneme (sezamky se pri peceni mirne roztecou, proto opravdu zlehka). Ja mam kazdou sezamku pred pecenim zhruba 2 cm vysokou a 3 cm sirokou.
Peceme 15 minut pri 150 stupnich (ja pouzivam horky vzduch). Nechame na plechu vychladnout.