Jemne korenene orientalni sezamky

Recepty, Cukroví

Suroviny

200 g Halawi (více druhů, ale dají se použít všechny varianty)
200 g másla
2 sklenice hladké mouky
špetka mletého anýzu
špetka mleté skořice
špetka mletého hřebíčků
bílý sezam na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, halawi a koreni utvorime zmolenku, pridame na kousky nakrajene maslo a spojime v hmotu. Nechame v lednici 1/2 hodiny odpocinout.

  2. Pote rukou tvorime male kulicky, ktere obalime v sezamu, dame na plech a dnem sklenice malicko primackneme (sezamky se pri peceni mirne roztecou, proto opravdu zlehka). Ja mam kazdou sezamku pred pecenim zhruba 2 cm vysokou a 3 cm sirokou.

  3. Peceme 15 minut pri 150 stupnich (ja pouzivam horky vzduch). Nechame na plechu vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!