Hermelín s žampionovo-brusinkovou náplní
Recepty, SýrySuroviny
- 4 Hermelíny
- 100 g čerstvých žampionů
- 1 malá cibule
- 100 g šunky
- 1 PL másla
- sůl
- mletý pepř
- 3 PL brusinek
- 1 vejce
- 50 ml světlého piva
- 3 Pl hladká mouka
- špetku strouhaného muškátového oříšku
- strouhanka na obalení
- olej na smažení
- 150 ml neslazeného kondenzovaného mléka
Postup Hermelín s žampionovo-brusinkovou náplní
Postup přípravy receptu
-
Hermelíny rozkrojíme vydlabeme vnitřky a dáme stranou.
Žampiony, oloupanou cibuli a šunku nakrájíme na kostičky.
V pánvi na másle zpěníme cibuli, přidáme žampiony, orestujeme, osolíme a opepříme, nakonec přidáme šunku a ještě krátce prohřejeme, odstavíme, vmícháme 2 PL brusinek necháme vychladnout.
1/2 vydlabaného Hermelínu naplníme směsí z pánve přiklopíme druhou půlkou.
Z vajec, mouky a piva vymícháme hustší těstíčko, které ochutíme muškátem.
Hermelíny obalíme v těstíčku, pak ve strouhance, v pánvi rozpálíme olej, Hermelíny smažíme z obou stran do zlatova.
Vydlabané vnitřky sýrů dáme do kastrůlku přilijeme kondenzované mléko a při nízké teplotě necháme rozpustit, přidáme zbylé brusinky, omáčku dosolíme a podáváme.