Hermelín s žampionovo-brusinkovou náplní

Recepty, Sýry

Suroviny

4 Hermelíny
100 g čerstvých žampionů
1 malá cibule
100 g šunky
1 PL másla
sůl
mletý pepř
3 PL brusinek
1 vejce
50 ml světlého piva
3 Pl hladká mouka
špetku strouhaného muškátového oříšku
strouhanka na obalení
olej na smažení
150 ml neslazeného kondenzovaného mléka

Postup přípravy receptu

  1. Hermelíny rozkrojíme vydlabeme vnitřky a dáme stranou.

  2. Žampiony, oloupanou cibuli a šunku nakrájíme na kostičky.

  3. V pánvi na másle zpěníme cibuli, přidáme žampiony, orestujeme, osolíme a opepříme, nakonec přidáme šunku a ještě krátce prohřejeme, odstavíme, vmícháme 2 PL brusinek necháme vychladnout.

  4. 1/2 vydlabaného Hermelínu naplníme směsí z pánve přiklopíme druhou půlkou.

  5. Z vajec, mouky a piva vymícháme hustší těstíčko, které ochutíme muškátem.

  6. Hermelíny obalíme v těstíčku, pak ve strouhance, v pánvi rozpálíme olej, Hermelíny smažíme z obou stran do zlatova.

  7. Vydlabané vnitřky sýrů dáme do kastrůlku přilijeme kondenzované mléko a při nízké teplotě necháme rozpustit, přidáme zbylé brusinky, omáčku dosolíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!