Fusilli s hlívou a uzeným bokem
Recepty, HoubySuroviny
- 200-250 g hlívy ústřičné
- 100-150 g uzeného bůčku
- 300-400 g těstoviny Fusilli
- 60 g másla
- sůl
- pepř
- strouhaný sýr Parmezán (Gran Moravia nebo Ementál)
Postup Fusilli s hlívou a uzeným bokem
Postup přípravy receptu
-
Na půlce rozehřátého másla lehce osmahneme kostičky uzeného bůčku, přidáme krájenou hlívu a pomalu ji smažíme do změknutí (pokud má snahu připalovat se, podlijeme 2-3 lžícemi vody a pod pokličkou ji dodusíme).
Během smažení a dušení směs osolíme a opepříme.
Ve slané vodě uvaříme těstoviny, po scezení do nich vmícháme zbytek másla a směs z pánve, dosolíme podle chuti a podáváme sypané sýrem.