Karbanátky s kadeřávkem
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého masa
- 6 větších listů kadeřávku
- 1 rohlík
- trochu mléka na jeho namočení
- 1 vejce
- 1 stroužek česneku
- sůl
- pepř
- majoránka
- hladká mouka na obalení
- tuk na smažení
Postup Karbanátky s kadeřávkem
Postup přípravy receptu
-
Z listů kadeřávku vykrájíme tvrdé středy, pokrájíme na nudličky, dáme do vařící vody spařit a scedíme.
Scezený a vymačkaný kadeřávek spojíme s masem, přidáme nakrájený rohlík zvlhčený mlékem, vejce, česnek a ostatní. Můžeme přidat i trošku strouhanky.
Vše řádně proděláme a vytvoříme placičky, které obalíme v hladké mouce a smažíme na oleji.