Hovězí medailonky na červeném víně s lesními houbami

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

600 g hovězího masa
100 g uzeného špeku
1 cibule
3 stroužky česneku
1 PL hořčice
100 ml červeného vína
hrst směsi lesních hub
50 ml vývaru
1 PL hladké mouky
sůl podle chuti
pepř podle chuti
mletá červená paprika
oregano podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Hovädzie mäso som umyla osušila kuchynským papierom a nakrájala na medailónky. Slaninu som nakrájala na kocky a opiekla, keď pustila tuk, pridala som medailónky a opiekla z oboch strán. Potom som ich vyložila na misu a do výpeku som pridala pokrájanú cibuľu, cesnak, opiekla, pridala horčicu a spolu som všetko zmiešala. Zaprášila som mletou červenou paprikou a podliala červeným vínom. Do takto pripraveného základu som vložila medailónky, osolila, okorenila, podliala vývarom a dusila domäkka 50 min.

  2. Keď bolo mäso mäkké, pridala som pripravené lesné huby, ktoré som namáčala v teplej vode. Vo vývare som zmiešala múku a pridala som k mäsu a už iba chvíľu nechala povariť na slabom plameni, kým sa múka uvarí. Napokon som dochutila oreganom. Podávala som s ryžou a hlávkovým šalátom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!