Hovězí medailonky na červeném víně s lesními houbami
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 600 g hovězího masa
- 100 g uzeného špeku
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 PL hořčice
- 100 ml červeného vína
- hrst směsi lesních hub
- 50 ml vývaru
- 1 PL hladké mouky
- sůl podle chuti
- pepř podle chuti
- mletá červená paprika
- oregano podle chuti
Postup Hovězí medailonky na červeném víně s lesními houbami
Postup přípravy receptu
-
Hovädzie mäso som umyla osušila kuchynským papierom a nakrájala na medailónky. Slaninu som nakrájala na kocky a opiekla, keď pustila tuk, pridala som medailónky a opiekla z oboch strán. Potom som ich vyložila na misu a do výpeku som pridala pokrájanú cibuľu, cesnak, opiekla, pridala horčicu a spolu som všetko zmiešala. Zaprášila som mletou červenou paprikou a podliala červeným vínom. Do takto pripraveného základu som vložila medailónky, osolila, okorenila, podliala vývarom a dusila domäkka 50 min.
Keď bolo mäso mäkké, pridala som pripravené lesné huby, ktoré som namáčala v teplej vode. Vo vývare som zmiešala múku a pridala som k mäsu a už iba chvíľu nechala povariť na slabom plameni, kým sa múka uvarí. Napokon som dochutila oreganom. Podávala som s ryžou a hlávkovým šalátom.