Plněná kuřecí roláda žampiony a párkama

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuřecí ořez vývar
5 větších žampionů
2 vejce
2 kávové lžičky oleje
bylinky
3 nožičky dietních párků
sůl
pepř
koření Adamova žebra

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony oloupeme a nastrouháme na hrubo na olej, rozehřejeme, přidáme nastrouhané žampiony, mírně osolíme a opepříme, krátce orestujeme, sundáme s ohně a vmícháme 2 vejce.

  2. Vykoštěné kuře opatrně naklepeme přes potravinářskou folii. Maso osolíme, potřeme směsí žampionů, přidáme lístky bylinek, párky a zavineme do rolády, převážeme potavinářským provázkem.

  3. Osolíme, opepříme, posypeme kořením Adamova žebra, podlijeme kuřecím vývarem a pečeme nejprve asi 20.min. na 250°C, pak snížíme teplotu na 190°C a za občasného podlévání a přeléváním výpekem pečeme zhruba 50 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!