Bylinkové plátky s hrubozrnnou hořčicí pečené na cuketě
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- Marináda:
- 1 polévková lžíce oleje
- 1 polévková lžíce hrubozrnné hořčice
- 1 kávová lžička medu
- 1 kávová lžička worchesteru
- 1 malý rajčatový protlak
- několik větviček tymiánu
- několik lístků bazalky
- sůl
- pepř
- 3 prolisované stroužky česneku
- 3 plátky vepřového masa
- cuketa (asi 8-10 cm, jak kdo ji rád)
- 1 rajče
- 1 cibule
- celerová nať
- česnek
Postup Bylinkové plátky s hrubozrnnou hořčicí pečené na cuketě
Postup přípravy receptu
-
Na marinádu smícháme všechny suroviny, bylinky posekáme nadrobno. Vepřové maso naklepeme, mírně osolíme a opepříme. Vložíme do připravené marinády a necháme třeba jen hodinu marinovat.
Do pekáčku dáme cuketu nakrájenou na kostičky, nakrájenou cibuli, celerovou nať, rajče, mírně zeleninu osolíme. Na zeleninu položíme plátky masa s marinádou, poklademe větvičkami tymiánu a na půlky rozkrájenými stroužky česneku.
Podlijeme asi 1 dl vody a dáme do trouby péct na 180-200°C. Během pečení není potřeba podlévat, zelenina pustí šťávy dost. Pečeme asi hodinu.