Bylinkové plátky s hrubozrnnou hořčicí pečené na cuketě

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Marináda:
1 polévková lžíce oleje
1 polévková lžíce hrubozrnné hořčice
1 kávová lžička medu
1 kávová lžička worchesteru
1 malý rajčatový protlak
několik větviček tymiánu
několik lístků bazalky
sůl
pepř
3 prolisované stroužky česneku
3 plátky vepřového masa
cuketa (asi 8-10 cm, jak kdo ji rád)
1 rajče
1 cibule
celerová nať
česnek

Postup přípravy receptu

  1. Na marinádu smícháme všechny suroviny, bylinky posekáme nadrobno. Vepřové maso naklepeme, mírně osolíme a opepříme. Vložíme do připravené marinády a necháme třeba jen hodinu marinovat.

  2. Do pekáčku dáme cuketu nakrájenou na kostičky, nakrájenou cibuli, celerovou nať, rajče, mírně zeleninu osolíme. Na zeleninu položíme plátky masa s marinádou, poklademe větvičkami tymiánu a na půlky rozkrájenými stroužky česneku.

  3. Podlijeme asi 1 dl vody a dáme do trouby péct na 180-200°C. Během pečení není potřeba podlévat, zelenina pustí šťávy dost. Pečeme asi hodinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!