Rychlá drštková polévka na pórku, zelenin. základu s chilli papričkou
Recepty, PolévkySuroviny
- 350 g hovězích předvařených a ještě jednou pokrájených drštěk
- 2 l vody nebo vývaru
- 1 větší pórek
- gulášová paprika
- 2 lžíce mix základu kořenové zeleniny
- malý kousek chilli papričky sušené
- majoránka čerstvá
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- hladká mouka (na jíšku)
- sádlo (na jíšku)
- petrželka
- libeček může být také
Postup Rychlá drštková polévka na pórku, zelenin. základu s chilli papričkou
Postup přípravy receptu
-
Rozpustíme sádlo a orestujeme nadrobno nakrájený pórek na kolečka.
Zaprášíme ho hladkou moukou, přidáme 2 PL základu kořenové zeleniny v mixu, červenou gulášovou papriku a osmahneme.
Vše zalijeme vývarem (vodou) a přidáme drštky ještě jednou propláchlé a pokrájené a necháme 12 minut provařit v tlakovém hrnci.
Jakmile jsou drštky měkké, pak také česnek prolisujeme do polévky, přidáme trošku sušené chilli papričky a sůl, pepř, drcený kmín i rozemnutou majoránku a na závěr petrželku. Polévka je rychlá, nebot trvá krátkou chvili a má jiný pikantní nádech.