Rychlá drštková polévka na pórku, zelenin. základu s chilli papričkou

Recepty, Polévky

Suroviny

350 g hovězích předvařených a ještě jednou pokrájených drštěk
2 l vody nebo vývaru
1 větší pórek
gulášová paprika
2 lžíce mix základu kořenové zeleniny
malý kousek chilli papričky sušené
majoránka čerstvá
sůl
pepř
drcený kmín
hladká mouka (na jíšku)
sádlo (na jíšku)
petrželka
libeček může být také

Postup přípravy receptu

  1. Rozpustíme sádlo a orestujeme nadrobno nakrájený pórek na kolečka.

  2. Zaprášíme ho hladkou moukou, přidáme 2 PL základu kořenové zeleniny v mixu, červenou gulášovou papriku a osmahneme.

  3. Vše zalijeme vývarem (vodou) a přidáme drštky ještě jednou propláchlé a pokrájené a necháme 12 minut provařit v tlakovém hrnci.

  4. Jakmile jsou drštky měkké, pak také česnek prolisujeme do polévky, přidáme trošku sušené chilli papričky a sůl, pepř, drcený kmín i rozemnutou majoránku a na závěr petrželku. Polévka je rychlá, nebot trvá krátkou chvili a má jiný pikantní nádech.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!