Dort s kočkou

Recepty, Dorty

Suroviny

Marcipán: neboli varna:
150 ml vody
70 g másla
150 g hladké mouky
700 g moučkového cukru
mandlové aroma
Žloutkovo smetanový krém
1 vanilkový pudink
150g cukru
300 ml mléka
3 žloutky
400 ml smetany
2 ztužovače
Piškotový korpus:
6 celých vajec
30 dkg cukru
5 lžic studené vody
150 g hladké mouky
150 g polohrubé mouky
1/3 kypřícího prášku

Postup přípravy receptu

  1. Falešný marcipán-varna. Děláme den předem!

  2. Vodu a máslo dáme do hrnce a přivedeme k varu. Poté přidáme mouku, odstavíme a uděláme vařečkou bochánek těsta. Poté jsem těsto dala na talíř, zplacatěla, aby rychleji vychladlo. Po úplném vychlazení do těsta zapracujeme moučkový cukr a aroma. (Já dala trochu mandle hořké, a trochu sladké).

  3. Šlehačkovo žloutkový krém, děláme den předem! Pudink smícháme v pánvi na sucho s cukrem, přilijeme mléko a za sstálého míchání vše svaříme do hustého krému. Ihned po odstavení zašleháme žloutky a smetanu. Necháme vychladit do druhého dne. Další den přidáme ztužovače a krém vyšleháme.

  4. Piškotový korpus. CELÁ vejce šleháme s cukrem do bílé pěny, přidáme vodu a mouku s kypřícím práškem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!