Bílá králičí polévka z Podkrkonoší

Recepty, Polévky

Suroviny

králičí hrudí nebo králičí hlava, vnitřnosti - játra, srdce
1 cibule
2 bobkové listy
1 lžička tymiánu
5 kuliček nového koření
1-3 lžíce hladké mouky na zahuštění (jak kdo má rád husté polévky)
hrnek mléka nebo smetany
1-2 vajíčka
petrželka
dle chuti ocet

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit králičí hrudí (nebo hlavu, vnitřnosti) spolu s cibulí a kořením. Když je maso měkké, přecedíme, zavaříme do vývaru mouku rozmíchanou ve vodě a povaříme. Přidáme pokrájené obrané maso, příp. pokrájené vnitřnosti, rozkvedlané vejce a necháme opět chvilku povařit.

  2. Přidáme mléko nebo smetanu, osolíme a dozdobíme petrželkou. Na talíři si může každý dle své chuti přidat po lžičkách ocet. Dětem ocet nepřidávám, mají radši nekyselou verzi. Důležité je dávat ocet do osolené polévky, jinak by se mohlo mléko srazit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!