Bílá králičí polévka z Podkrkonoší
Recepty, PolévkySuroviny
- králičí hrudí nebo králičí hlava, vnitřnosti - játra, srdce
- 1 cibule
- 2 bobkové listy
- 1 lžička tymiánu
- 5 kuliček nového koření
- 1-3 lžíce hladké mouky na zahuštění (jak kdo má rád husté polévky)
- hrnek mléka nebo smetany
- 1-2 vajíčka
- petrželka
- dle chuti ocet
Postup Bílá králičí polévka z Podkrkonoší
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit králičí hrudí (nebo hlavu, vnitřnosti) spolu s cibulí a kořením. Když je maso měkké, přecedíme, zavaříme do vývaru mouku rozmíchanou ve vodě a povaříme. Přidáme pokrájené obrané maso, příp. pokrájené vnitřnosti, rozkvedlané vejce a necháme opět chvilku povařit.
Přidáme mléko nebo smetanu, osolíme a dozdobíme petrželkou. Na talíři si může každý dle své chuti přidat po lžičkách ocet. Dětem ocet nepřidávám, mají radši nekyselou verzi. Důležité je dávat ocet do osolené polévky, jinak by se mohlo mléko srazit.