Hovězí maso na špeku a kořenové zelenině
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 4 plátky hovězí roštěné (špička i zadní)
- 4 mrkve
- 2 cibule
- 1 celer
- 100 g špeku
- hladká mouka
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 lžička mletého nového koření
- 4 bobkové listy
- černý pepř
- sůl
- silný horký vývar
Postup Hovězí maso na špeku a kořenové zelenině
Postup přípravy receptu
-
Maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Špek nakrájíme na kostičky a necháme rozpustit v kastrolu na mírné teplotě. Přidáme nasekanou cibuli a 10-15 minut ji smažíme dozlatova. Přidáme plátky masa a opečeme je z obou stran dohněda.
Přilijeme malé množství horkého vývaru, přidáme kmín, nové koření a bobkový list a necháme dusit. Kontrolujeme po 10-15 minutách a doléváme horký vývar. Podle druhu masa dusíme téměř doměkka. U zadního hovězího je nejlepší až hodinu a půl.
Poté přidáme silná kolečka mrkve a ploché kousky celeru a dusíme dále, až je zelenina měkká. V ideálním případě není potřeba šťávu zahušťovat. Podáváme s pečivem.