Hovězí líčka na pomeranči

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

900 g hovězích líček
200 ml pomerančové šťávy
2 pl oleje
3 pl prolisovaného čerstvého zázvoru
2 pl nastrouhané pomerančové kůry
dále budeme potřebovat
2 pl oleje
200 ml pomerančové šťávy
100 g kandovaného citronátu nakrájeného na kostičky-viz.foto
1 kostku zeleninového bujónu
dle potřeby sůl
Na ozdobu:
plátky pomeranče
zelené bylinky

Postup přípravy receptu

  1. V hlubší nádobce si smícháme pomerančovou šťávu s olejem, pomerančovou kůrou a zázvorem. Opláchnuté maso nakrájíme na větší kostky, promícháme v připravené marinádě a necháme nejlépe přes noc v chladnu uležet.

  2. Maso necháme v cedníku okapat. V papiňáku si rozpálíme olej, vložíme odkapané maso a prudce ze všech stran orestujeme. Vlijeme novou pomerančovou šťávu, rozdrobíme kostku bujónu, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na slabém plameni dusíme 40-50 minut. Po schladnutí hrnce poklici odstraníme, přidáme kostičky kandovaného citronátu a ještě 10 minut odkryté vaříme.

  3. Dle potřeby dochutíme solí a můžeme servírovat. Na přílohu se hodí noky, špecle, nebo rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!