Vepřové restované játrové nudličky v jemné marinádě
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 600 g vepřových jater nebo kuřecích jatýrek
- 1 malá tatarská omáčka
- 1 lžička hořčice
- 1 PL jemného strouhaného sýra Grand Moravia
- 1 PL sušených rajčátek v oleji
- 1 lžička drcené bazalky
- 1 lžičku mleté červené papriky sladké
- 1-2 PL červeného vína na podlití
- 1 jarní cibulka
- 2 cm čerstvého zázvoru
- sojová omáčka podle každého
- sůl
- pepř
- olej na smažení
Postup Vepřové restované játrové nudličky v jemné marinádě
Postup přípravy receptu
-
Jarní cibulku si pokrájíme na malé kousky, přidáme nastrouhaný vymačkaný zázvor,sušená rajčátka, jemně nastrouhaný sýr, červenu sypkou papriku,drcenou bazalku, malou tatarskou omáčku s hořčicí, sójovou omáčku a pepř. Do této směsi vložíme na širší nudličky pokrájená vepřová játra a dáme vše na 2 hodiny do chladu.
Na rozpáleném oleji pak zprudka opékáme naložené játrové nudličky, podlijeme červeným vínem a restujeme do měkka. Játra jsou rychle měkká a křehká, díky naložení v marinádě. Posypeme játra ještě na pánvi čerstvými bylinkami a podáváme. Až nakonec dosolíme a dokořeníme.