Vepřové restované játrové nudličky v jemné marinádě

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

600 g vepřových jater nebo kuřecích jatýrek
1 malá tatarská omáčka
1 lžička hořčice
1 PL jemného strouhaného sýra Grand Moravia
1 PL sušených rajčátek v oleji
1 lžička drcené bazalky
1 lžičku mleté červené papriky sladké
1-2 PL červeného vína na podlití
1 jarní cibulka
2 cm čerstvého zázvoru
sojová omáčka podle každého
sůl
pepř
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Jarní cibulku si pokrájíme na malé kousky, přidáme nastrouhaný vymačkaný zázvor,sušená rajčátka, jemně nastrouhaný sýr, červenu sypkou papriku,drcenou bazalku, malou tatarskou omáčku s hořčicí, sójovou omáčku a pepř. Do této směsi vložíme na širší nudličky pokrájená vepřová játra a dáme vše na 2 hodiny do chladu.

  2. Na rozpáleném oleji pak zprudka opékáme naložené játrové nudličky, podlijeme červeným vínem a restujeme do měkka. Játra jsou rychle měkká a křehká, díky naložení v marinádě. Posypeme játra ještě na pánvi čerstvými bylinkami a podáváme. Až nakonec dosolíme a dokořeníme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!