Babiččiny škubánky

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1400 g brambor
200 - 250 g hladké mouky
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané a pokrájené brambory uvaříme v osolené vodě do měkka. Když jsou měkké, slijeme veškerou vodu a brambory zaprášíme moukou. Hrnec přiklopíme a necháme mouku spařit asi 10 minut. Mačkadlem vytvoříme hladké těsto, které bude mít lepivější konzistenci (to je v pořádku).

  2. Nakonec mokrýma rukama tvarujeme silnější placky, které smažíme z obou stran dozlatova.Škubánky dáme na papírový ubrousek, aby okapal přebytečný tuk.

  3. Podáváme se zeleninovým salátem, kompotem nebo jogurtovým dipem (jogurt, bylinky, koření, česnek).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!