Vepřová roláda dušená v hlívové omáčce
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřové pečeně
- 300 g hovězího mletého masa
- 100 i více g hlívy ústřičné
- 2 velké cibule
- 8 stroužků česneku
- 1/2 pórku
- 1/3 sterilované kapie (z 500 ml)
- pár koleček měkkého salámu
- hrstička pažitky
- grilovací koření s bylinkami
- 2 lžíce hladké mouky
- pepř
- sůl
Postup Vepřová roláda dušená v hlívové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Z vepřové pečeně si ostrým nožem vyrobíme plát, ten mírně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením s bylinkami, česnek si utřeme a natřeme po celém plátu masa.
Na plát rozložíme mleté maso, sterilovanou kapii, posypeme pažitkou, přikryjeme salámem a naplněný plát si srolujeme jako roládu a ovážeme pevnou nití.
Obě cibule nakrájíme nadrobno, dáme jí do kastrolu na sádlo osmažit do sklovita, pak vložíme roládu, nejprve jí zprudka opečeme po všech stranách a pak jí necháme dusit, chvíli ve vlastní šťávě a pak zalijeme vodou.
Dusíme hodinu, pokud se nám vydusí šťáva, dolijeme vodu, osolíme, přidáme hlívu nakrájenou na nudličky a dusíme dál až je maso i hlíva hotové. Roládu si vyndáme na prkénko, mouku si rozšleháme ve sladkokyselém nálevu, nalijeme do omáčky, mícháme, povaříme a dochutíme. Roládu si nakrájíme na porce plátků.