Vepřová roláda dušená v hlívové omáčce

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové pečeně
300 g hovězího mletého masa
100 i více g hlívy ústřičné
2 velké cibule
8 stroužků česneku
1/2 pórku
1/3 sterilované kapie (z 500 ml)
pár koleček měkkého salámu
hrstička pažitky
grilovací koření s bylinkami
2 lžíce hladké mouky
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z vepřové pečeně si ostrým nožem vyrobíme plát, ten mírně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením s bylinkami, česnek si utřeme a natřeme po celém plátu masa.

  2. Na plát rozložíme mleté maso, sterilovanou kapii, posypeme pažitkou, přikryjeme salámem a naplněný plát si srolujeme jako roládu a ovážeme pevnou nití.

  3. Obě cibule nakrájíme nadrobno, dáme jí do kastrolu na sádlo osmažit do sklovita, pak vložíme roládu, nejprve jí zprudka opečeme po všech stranách a pak jí necháme dusit, chvíli ve vlastní šťávě a pak zalijeme vodou.

  4. Dusíme hodinu, pokud se nám vydusí šťáva, dolijeme vodu, osolíme, přidáme hlívu nakrájenou na nudličky a dusíme dál až je maso i hlíva hotové. Roládu si vyndáme na prkénko, mouku si rozšleháme ve sladkokyselém nálevu, nalijeme do omáčky, mícháme, povaříme a dochutíme. Roládu si nakrájíme na porce plátků.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!