Hovězí líčka dušená na jalovci s dýní

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

500 g hovězích líček
200 g dýně Hokaido (nebo máslové)
1-2 mrkve
1/4 celeru
1 menší petržel
8 kuliček jalovce
1 bobkový list
2-3 kuličky nového koření
6 celých pepřů
sůl
mletý pepř
l lžíce másla + 1 na závěr (nemusí být)
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejeme olej, přidáme lžíci másla a zprudka opečeme maso, osolíme, opepříme, přidáme očistěnou a na menší kousky pokrájenou zeleninu, koření a ještě chvíli společně restujeme.

  2. Kdo může, dělá přímo v nádobě PH, já jsem použila pánvičku. Vložíme vše do PH, přidáme na menší kousky pokrájenou dýni, mírně podlijeme a dáme vařit. Dělala jsem na High čtyři hodiny.

  3. Na závěr odstraníme koření a můžeme zjemnit lžící másla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!