Hovězí líčka dušená na jalovci s dýní
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 500 g hovězích líček
- 200 g dýně Hokaido (nebo máslové)
- 1-2 mrkve
- 1/4 celeru
- 1 menší petržel
- 8 kuliček jalovce
- 1 bobkový list
- 2-3 kuličky nového koření
- 6 celých pepřů
- sůl
- mletý pepř
- l lžíce másla + 1 na závěr (nemusí být)
- olivový olej
Postup Hovězí líčka dušená na jalovci s dýní
Postup přípravy receptu
-
Rozehřejeme olej, přidáme lžíci másla a zprudka opečeme maso, osolíme, opepříme, přidáme očistěnou a na menší kousky pokrájenou zeleninu, koření a ještě chvíli společně restujeme.
Kdo může, dělá přímo v nádobě PH, já jsem použila pánvičku. Vložíme vše do PH, přidáme na menší kousky pokrájenou dýni, mírně podlijeme a dáme vařit. Dělala jsem na High čtyři hodiny.
Na závěr odstraníme koření a můžeme zjemnit lžící másla.