Hovězí krk pečený na zelenině
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 700 g hovězího masa
- velká cibule
- 5 krájených žampionu
- 150 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
- cca 10 cibulek naložených sladkokyselých
- lžička cukru
- lžíce červené papriky
- velká lžíce sádla
- 200 ml světlého piva
- lžíce hladké mouky
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- tymián
- mletý kmín
- špetka chilli
Postup Hovězí krk pečený na zelenině
Postup přípravy receptu
-
Opracované maso nakrájíme na větší kostky a zaprášíme moukou.
Na sádle opečeme maso, aby se zatáhlo.
Vytáhneme a na výpeku usmažíme nakrájenou cibuli skoro do hněda.
Přidáme nastrouhanou zeleninu, krájený česnek, cukr a necháme ho rozpustit. Zasypeme paprikou, krátce orestujeme a vrátíme maso.
Přidáme cibulky i s trochou nálevu.
Zalijeme pivem, přidáme zbytek koření, sůl, žampiony a zakryté vložíme do vyhřáté trouby.
Pečeme pomalu při 160 st. asi 2 hodiny do změknutí masa. Maso podle potřeby podléváme horkou vodou.
Na závěr můžete přidat ještě prolisovaný česnek podle chuti. Není třeba zahušťovat. Vhodná je bramborová kaše nebo rýže.