Hovězí krk pečený na zelenině

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

700 g hovězího masa
velká cibule
5 krájených žampionu
150 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
cca 10 cibulek naložených sladkokyselých
lžička cukru
lžíce červené papriky
velká lžíce sádla
200 ml světlého piva
lžíce hladké mouky
2 stroužky česneku
sůl
pepř
tymián
mletý kmín
špetka chilli

Postup přípravy receptu

  1. Opracované maso nakrájíme na větší kostky a zaprášíme moukou.

  2. Na sádle opečeme maso, aby se zatáhlo.

  3. Vytáhneme a na výpeku usmažíme nakrájenou cibuli skoro do hněda.

  4. Přidáme nastrouhanou zeleninu, krájený česnek, cukr a necháme ho rozpustit. Zasypeme paprikou, krátce orestujeme a vrátíme maso.

  5. Přidáme cibulky i s trochou nálevu.

  6. Zalijeme pivem, přidáme zbytek koření, sůl, žampiony a zakryté vložíme do vyhřáté trouby.

  7. Pečeme pomalu při 160 st. asi 2 hodiny do změknutí masa. Maso podle potřeby podléváme horkou vodou.

  8. Na závěr můžete přidat ještě prolisovaný česnek podle chuti. Není třeba zahušťovat. Vhodná je bramborová kaše nebo rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!