Čočková polévka s houbami a podmáslím
Recepty, PolévkySuroviny
- 250 g čočky
- hrst sušených hub
- 1 mrkev
- 3 brambory
- lžíce másla
- lžíce hladké mouky (vrchovatá)
- cca1,5-2 l vývaru nebo vody + bujón
- 150-200 ml podmáslí
- sůl
- pepř
- špetka cukru
Postup Čočková polévka s houbami a podmáslím
Postup přípravy receptu
-
Přebranou a opláchnutou čočku dáme společně s nenamočenými houbami vařit do části vývaru. Když začne čočka měknout, přidáme nakrájené brambory a mrkev na kousky.
Z másla a mouky uděláme jíšku a zalijeme ji zbylým vývarem. Přidáme k polévce a vaříme do změknutí zeleniny. Odebereme trochu polévky a smícháme s podmáslím.
Podmáslí vlijeme do polévky a vaříme už jen pár minut. Polévka díky podmáslí krásně zjemní. Polévku dochutíme špetkou cukru, solí a pepřem. Můžeme podávat.