Hovězí kližka s hráškem
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 300 g hovězí kližky
- sůl
- 1/2 lžičky Mexického koření
- 1 cibule
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce mraženého hrášku
- tmavá jíška
Postup Hovězí kližka s hráškem
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, maso na plátky, nebo na kousky.
Na rozehřátém oleji usmažíme cibuli do růžova a přidáme maso, které osmahneme ze všech stran.
Přidáme sůl, mexické koření a oloupaný, nadrobno nasekaný česnek.
Podlijeme vodou a za občasného zamíchání a podlévání dusíme, dokud maso není měkké.
Poté přidáme hrášek, krátce podusíme a šťávu zahustíme jíškou.
Krátce povaříme, dochutíme solí a odstavíme. Podáváme s vařenou rýží.