Jiná variace dortu Pavlova

Recepty, Moučníky

Suroviny

6 bílků
300 g cukru krupice
4 šlehačky 200 ml
4 ztužovače
ovoce dle vlastní chuti
(já použila mražené borůvky, které jsem pocukrovala)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve ušleháme bílky s cukrem (cca 10 minut) do tuha, pak dáme na plech pečící papír, který jsem složila podélně a opět narovnala, abych mohla těsto natřít na dva stejné pláty (cca 30 x 20 cm).

  2. Dáme sušit do předehřáté trouby, na 120 stupňů 2 hodiny. TROUBU V PRŮBĚHU SUŠENÍ NEOTVÍRAT!!! Pak jsem troubu vypnula a nechala v ní pusinkové pláty vychladnout.

  3. 2 šlehačky se ztužovačem ušlehat do tuha a opatrně do nich zamíchat šťávu z ovoce, aby se šlehačka zabarvila. Barevnou šlehačku nastříkat přes zdobicí sáček na upečený plát, trochu jsem to i pokapala šťávou z borůvek a přikryla druhým plátem. Nahoru jsem ušlehala 2 bílé šlehačky, také se ztužovači a ozdobně nastříkala. Nakonec jen dozdobit ovocem, případně lístky máty.

  4. Dát do lednice na minimálně 12 hodin, ale nejlépe chutná za 24 hodin.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!