Jiná variace dortu Pavlova
Recepty, MoučníkySuroviny
- 6 bílků
- 300 g cukru krupice
- 4 šlehačky 200 ml
- 4 ztužovače
- ovoce dle vlastní chuti
- (já použila mražené borůvky, které jsem pocukrovala)
Postup Jiná variace dortu Pavlova
Postup přípravy receptu
-
Nejprve ušleháme bílky s cukrem (cca 10 minut) do tuha, pak dáme na plech pečící papír, který jsem složila podélně a opět narovnala, abych mohla těsto natřít na dva stejné pláty (cca 30 x 20 cm).
Dáme sušit do předehřáté trouby, na 120 stupňů 2 hodiny. TROUBU V PRŮBĚHU SUŠENÍ NEOTVÍRAT!!! Pak jsem troubu vypnula a nechala v ní pusinkové pláty vychladnout.
2 šlehačky se ztužovačem ušlehat do tuha a opatrně do nich zamíchat šťávu z ovoce, aby se šlehačka zabarvila. Barevnou šlehačku nastříkat přes zdobicí sáček na upečený plát, trochu jsem to i pokapala šťávou z borůvek a přikryla druhým plátem. Nahoru jsem ušlehala 2 bílé šlehačky, také se ztužovači a ozdobně nastříkala. Nakonec jen dozdobit ovocem, případně lístky máty.
Dát do lednice na minimálně 12 hodin, ale nejlépe chutná za 24 hodin.