Hovězí kližka na česneku a majoránce

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

600 g hovězí kližky
1 palička česneku
1 plná lžíce majoránky
1 lžíce másla
1/2 kostky masoxu
olej
1/2 lžičky pepře
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kližku odblaníme a nakrájíme na menší plátky napříč vlákna. Opečeme na oleji dohněda a přidáme na plátky nakrájený česnek.

  2. Do opečeného masa rozdrobíme masox, opepříme a osolíme, přisypeme třetinu majoránky a podlijeme trochou vody. Dusíme v troubě pod pokličkou při občasném podlévání při 180ºC doměkka.

  3. Těsně před koncem dochutíme zbytkem majoránky (rozemneme v dlaních), solí a pepřem podle chuti a pro zjemnění plátkem másla. Necháme 5 min. přikryté provonět a podáváme s bramborovou kaší či bramborovým knedlíkem. Přípravu jde zkrátit použitím tlakového hrnce (papiňáku).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!