Těstoviny fiorelli s lososem, zelenou zeleninkou a houbami
Recepty, TěstovinySuroviny
- 80 g těstovin (použila jsem fiorelli, které jsou k sehnání v Marks&Spencer)
- 70 g lososa bez kůže
- 40 g brokolice
- 20 g mraženého hrášku
- 2 jarní cibulky
- 3 žampiony (40 g)
- máslo (10 g)
- citronová šťáva
- olivový olej (7 ml)
- pár snítek čerstvého oregana
- parmezán (3 g)
- sůl
- pepř
Postup Těstoviny fiorelli s lososem, zelenou zeleninkou a houbami
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny dejte vařit do vroucí osolené vody, uvařte al dente a sceďte.
Žampiony nakrájejte na slabé plátky, cibulku na 1 cm silné šikmé plátky a brokolici rozeberte na malé růžičky, lososa nakrájejte na kousky velké asi 2 cm.
Brokolici krátce spařte ve vroucí osolené vodě, přidejte hrášek a po pár vteřinách sceďte, přelijte studenou vodou.
Na oleji rozehřejete lžíci oleje a restujte žampiony dozlatova. Přidejte cibulku a lososa. Lehce osolte, opepřete a pokapejte pár kapkami citronu.
Když se losos zatáhne, přidejte brokolici s hráškem a těstoviny, společně promíchejte obracečkou a stáhněte z ohně.
Přidejte natrhané lístky oregana, malý oříšek másla na zjemnění a znovu promíchejte.
Na talíři dozdobte pár hoblinkami parmezánu.