Těstoviny fiorelli s lososem, zelenou zeleninkou a houbami

Recepty, Těstoviny

Suroviny

80 g těstovin (použila jsem fiorelli, které jsou k sehnání v Marks&Spencer)
70 g lososa bez kůže
40 g brokolice
20 g mraženého hrášku
2 jarní cibulky
3 žampiony (40 g)
máslo (10 g)
citronová šťáva
olivový olej (7 ml)
pár snítek čerstvého oregana
parmezán (3 g)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny dejte vařit do vroucí osolené vody, uvařte al dente a sceďte.

  2. Žampiony nakrájejte na slabé plátky, cibulku na 1 cm silné šikmé plátky a brokolici rozeberte na malé růžičky, lososa nakrájejte na kousky velké asi 2 cm.

  3. Brokolici krátce spařte ve vroucí osolené vodě, přidejte hrášek a po pár vteřinách sceďte, přelijte studenou vodou.

  4. Na oleji rozehřejete lžíci oleje a restujte žampiony dozlatova. Přidejte cibulku a lososa. Lehce osolte, opepřete a pokapejte pár kapkami citronu.

  5. Když se losos zatáhne, přidejte brokolici s hráškem a těstoviny, společně promíchejte obracečkou a stáhněte z ohně.

  6. Přidejte natrhané lístky oregana, malý oříšek másla na zjemnění a znovu promíchejte.

  7. Na talíři dozdobte pár hoblinkami parmezánu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!