Medové mrkvičky s růžovým pepřem a čerstvým sýrem
Recepty, PřílohySuroviny
- 200 g malých mrkviček (ty které se prodávají s natí)
- 2 lžičky citronové šťávy (6ml)
- 1 lžička kuliček růžového pepře
- oříšek másla (10 g)
- 1/2 lžíce čerstvého sýra Lučina
- 1 lžička medu (12 g)
- sůl
Postup Medové mrkvičky s růžovým pepřem a čerstvým sýrem
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejte na 180 °C. Mrkvičkám odřízněte nať, nechte pouze asi 1 cm. V hrnci dejte vařit vodu.
Do vroucí vody přidejte sůl a vložte do ní mrkev. Vařte tak dlouho, aby byla mrkev na skus, nikoli rozvařená.
Než se mrkev uvaří, vložíte do plecháčku 1 lžičku medu, malý oříšek másla, citronovou šťávu a pepř, který jste předem lehce zmáčkli čepelí nože.
Směs prohřejte.
Uvařené mrkvičky osušte a položte do pekáčku. Přelijte medovou zálivkou a dejt péct.
Pečte celkem cca 15 minut a během pečení 2x přelijte zálivkou, která z mrkve stekla.
Na upečené mrkvičky nasypejte kousky čerstvého sýra.