Medové mrkvičky s růžovým pepřem a čerstvým sýrem

Recepty, Přílohy

Suroviny

200 g malých mrkviček (ty které se prodávají s natí)
2 lžičky citronové šťávy (6ml)
1 lžička kuliček růžového pepře
oříšek másla (10 g)
1/2 lžíce čerstvého sýra Lučina
1 lžička medu (12 g)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Mrkvičkám odřízněte nať, nechte pouze asi 1 cm. V hrnci dejte vařit vodu.

  2. Do vroucí vody přidejte sůl a vložte do ní mrkev. Vařte tak dlouho, aby byla mrkev na skus, nikoli rozvařená.

  3. Než se mrkev uvaří, vložíte do plecháčku 1 lžičku medu, malý oříšek másla, citronovou šťávu a pepř, který jste předem lehce zmáčkli čepelí nože.

  4. Směs prohřejte.

  5. Uvařené mrkvičky osušte a položte do pekáčku. Přelijte medovou zálivkou a dejt péct.

  6. Pečte celkem cca 15 minut a během pečení 2x přelijte zálivkou, která z mrkve stekla.

  7. Na upečené mrkvičky nasypejte kousky čerstvého sýra.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!