Hovězí játra s pórkem a houbami
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 450 g hovězích jater
- 50 g pórku
- 1 stroužek česneku
- 3 polévkové lžíce pomletých sušených hub
- 1 kostka drůbeží bujón
- špetku mletý kmín
- špetku chilli koření
- 1 kávová lžička mleté papriky sladké
- špetku koření Argentina gril
- 1-2 polévkové lžíce Solamylu
- asi 500 ml mléka
- asi 50 ml oleje
Postup Hovězí játra s pórkem a houbami
Postup přípravy receptu
-
Játra umyjeme, dáme do nějaké nádoby, zalejeme studeným mlékem - játra musí být potopena - a necháme přes noc odležet.
Druhý den játra umyjeme a nakrájíme na malé kousky.
Do rozpáleného oleje dáme drobně nakrájený pórek, přidáme játra a krátce orestujeme.
Hrnec stáhneme z plotny, přidáme rozdrobený bujón, houby, česnek, který jsme rozmáčkli nožem, ostatní koření a zalejeme vodou (500-700 ml).
Dáme zpět na plotnu a na mírném ohni dusíme až jsou játra měkká.
Během dušení doléváme vodu, která se vypařila.
V trošce vody rozmícháme solamyl, štávu zahustíme a krátce povaříme. Podle toho, kolik chceme mít omáčky, přidáme před zahuštěním vody.Podáváme s knedlíkem, bramborem, rýží nebo chlebem. Já jsem dusila v tlakovém hrnci. Sůl jsem nedala žádnou - bujón stačil.