Hovězí játra s pórkem a houbami

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

450 g hovězích jater
50 g pórku
1 stroužek česneku
3 polévkové lžíce pomletých sušených hub
1 kostka drůbeží bujón
špetku mletý kmín
špetku chilli koření
1 kávová lžička mleté papriky sladké
špetku koření Argentina gril
1-2 polévkové lžíce Solamylu
asi 500 ml mléka
asi 50 ml oleje

Postup přípravy receptu

  1. Játra umyjeme, dáme do nějaké nádoby, zalejeme studeným mlékem - játra musí být potopena - a necháme přes noc odležet.

  2. Druhý den játra umyjeme a nakrájíme na malé kousky.

  3. Do rozpáleného oleje dáme drobně nakrájený pórek, přidáme játra a krátce orestujeme.

  4. Hrnec stáhneme z plotny, přidáme rozdrobený bujón, houby, česnek, který jsme rozmáčkli nožem, ostatní koření a zalejeme vodou (500-700 ml).

  5. Dáme zpět na plotnu a na mírném ohni dusíme až jsou játra měkká.

  6. Během dušení doléváme vodu, která se vypařila.

  7. V trošce vody rozmícháme solamyl, štávu zahustíme a krátce povaříme. Podle toho, kolik chceme mít omáčky, přidáme před zahuštěním vody.Podáváme s knedlíkem, bramborem, rýží nebo chlebem. Já jsem dusila v tlakovém hrnci. Sůl jsem nedala žádnou - bujón stačil.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!