Hovězí dušené na červeném víně se žampiony
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 1 kg hovězí maso
- 400 g žampióny nakrájane na plátky
- 250 ml červene víno
- 1 litr hovězí vývar
- sůl
- mletý černý pepř
- 1 lžíce čerstvé šalvěje
- 2 cibule nakrajana na hrubo
- menší 2 stroužky česneku
- 100 g slanina anglická
- 4 lžíice olej rostlinný
- 1 lžicka máslo
Postup Hovězí dušené na červeném víně se žampiony
Postup přípravy receptu
-
Hovadzie maso odblanime a nakrajame na rezne cca 1cm hrube. Pokorenime cerstvym drvenym korenim a dame rychlo opiect na olej.
Na drobno nakrajanu slaninku, cibulu, cesnak dame oprazit na olej a prelozime na velku panvicu a pridame zatiahute maso. Pridal som pohar dobreho cerveneho vina. Mne sa nechcel vyrabat vyvar z kosti a ani davat kocku co je tiez dakedy dobra nahrada ale som podlieval kupenym kvalitnym vyvarom. Pridal som cerstvu salviu a dali dusit na nizkom plameni zakryte a podlievali az do makka cca 2 hodiny. Mne chuti viac pomaly dusene lepsie (prejde chutami)ako z kuchty za chvilu hotove.
Hotove maso sme vybrali prelozili do zakrytej misky na teple miesto. Pridali sme lyzicu masla do omacky a pridali na platky nakrajane hryby. Dusili este asi tak 15 minut do makka. Servirovali s takou menej znamou pastou Cavatelli ktora je robena z krupice.