Karamelové burisonové hrudky

Recepty, Cukroví

Suroviny

370 g cukr krystal (krupice)
150 g másla
1 kondenzované mléko (397 g)
2,5 sáčku burisonů

Postup přípravy receptu

  1. Do většího hrnce dáme cukr a rozpustíme na karamel, já občas promíchám.

  2. Přidáme máslo a za stálého míchání rozpustíme.

  3. Po rozpuštění másla přidáme mléko-karamel se srazí-a mícháme tak dlouho, až se vše docela rozpustí. Pozor na připálení.

  4. Do rozvařeného karamelu vmícháme burisony už mimo plotnu.

  5. Necháme chvíli vychladnout a z hmoty tvoříme kuličky nebo lžičkou hrudky na pečící papír nebo alobal.

  6. Necháme ztuhnout a můžeme dávat do papírových košíčků.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!