Polévka z tuňáka a smetany

Recepty, Polévky

Suroviny

1 konzerva tuňáka v oleji či vlastní šťávě
2 větší oloupané brambory (nakrájené na menší kostky)
30 g anglické slaniny (nakrájená na kostičky)
1 menší cibule nakrájená nadrobno
100 ml smetany ke šlehání
1,5 litru horkého kuřecího vývaru (může být i z kostky)
sůl
bílý pepř dle chuti
2 lžíce pórku nakrájeného na tenká kolečka (nebo naťové cibulky)
1 lžíce olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme cibulku a současně opečeme slaninu. Když obojí zrůžoví, přidáme tuňáka (slijeme olej, který již nepoužijeme, ale pokud je konzerva ve vlastní šťávě, přidáme šťávu do vývaru).

  2. Chvíli smažíme a pak zalijeme horkým vývarem, do kterého přidáme bramory.

  3. Když změknou, přilijeme smetanu, osolíme a opepříme dle chuti a odstavíme.

  4. Přidáme pórek nebo cibulku. Již nevaříme. Podáváme s lehce opečenými toasty nebo bagetkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!