Anglické závitky ve valašských bramborách

Recepty, Mleté maso

Suroviny

na závitky:
500 g vepřového mletého masa
150 g nadrobno nakrájeného valašského špeku
1 nadrobno nakrájená větší cibule
2 pl nasekaného libečku
2 kl podravky
trochu mletého pepře
1 malá plechovka(125g)neslazeného zahuštěného plnotučného mléka
12 dlouhých plátků anglické slaniny na zabalení závitků
na brambory:
200 ml vývaru(může být i z kostky)
200 g na špalíčky nakrájeného valašského špeku
6 kusů menších brambor (na silnější plátky nakrájených)
2 na hrubé půlměsíčky nakrájené větší cibule
6-10 na plátky nakrájených stroužků česneku
1 kl pálivé papriky
1 kl soli

Postup přípravy receptu

  1. Nejlépe večer si smícháme všechny uvedené suroviny na závitky a dáme je přes noc v uzavřené nádobě uležet do lednice.

  2. Druhý den masovou směs promícháme a utvoříme 6 oválnějších karbanátků.

  3. Na prkénko si rozložíme anglickou slaninu, vždy 2 plátky na 1 karbanátek, na ně položíme masovou směs a rolujeme do tvaru závitků.

  4. Do větší ohnivzdorné mísy dáme všechny uvedené suroviny na brambory, dobře promícháme a na to všechno narovnáme připravené závitky.

  5. Přikryjeme poklicí a dáme do předem předehřáté trouby na 3/4 výkon zapéct na 35 minut. Poté troubu ztlumíme na poloviční výkon a již bez poklice závitky dopečeme dalších 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!