Anglické závitky ve valašských bramborách
Recepty, Mleté masoSuroviny
- na závitky:
- 500 g vepřového mletého masa
- 150 g nadrobno nakrájeného valašského špeku
- 1 nadrobno nakrájená větší cibule
- 2 pl nasekaného libečku
- 2 kl podravky
- trochu mletého pepře
- 1 malá plechovka(125g)neslazeného zahuštěného plnotučného mléka
- 12 dlouhých plátků anglické slaniny na zabalení závitků
- na brambory:
- 200 ml vývaru(může být i z kostky)
- 200 g na špalíčky nakrájeného valašského špeku
- 6 kusů menších brambor (na silnější plátky nakrájených)
- 2 na hrubé půlměsíčky nakrájené větší cibule
- 6-10 na plátky nakrájených stroužků česneku
- 1 kl pálivé papriky
- 1 kl soli
Postup Anglické závitky ve valašských bramborách
Postup přípravy receptu
-
Nejlépe večer si smícháme všechny uvedené suroviny na závitky a dáme je přes noc v uzavřené nádobě uležet do lednice.
Druhý den masovou směs promícháme a utvoříme 6 oválnějších karbanátků.
Na prkénko si rozložíme anglickou slaninu, vždy 2 plátky na 1 karbanátek, na ně položíme masovou směs a rolujeme do tvaru závitků.
Do větší ohnivzdorné mísy dáme všechny uvedené suroviny na brambory, dobře promícháme a na to všechno narovnáme připravené závitky.
Přikryjeme poklicí a dáme do předem předehřáté trouby na 3/4 výkon zapéct na 35 minut. Poté troubu ztlumíme na poloviční výkon a již bez poklice závitky dopečeme dalších 20 minut.