Jednoduché zelené kuřecí karí

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa nakrájené na hrubší nudličky
200 g celých zelených fazolek (výborné jsou i mražené bonduelle)
1 balení zelené karí pasty (prodávají se i ve skleničce, pak stačí pár lžic)
400 ml kokosového mléka
1 chilli paprička, nadrobno nasekaná
1 lžička olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Na wok pánvi rozehřejeme olej a přidáme chilli papričku, lehce osmahneme 1 minutu. Přidáme kuřecí maso (anebo krůtí maso nebo klidně i lososa na kostičky) a osmahneme dozlatova.

  2. Přidáme kari pastu, fazolky a necháme rozvinout aroma (cca 3 minuty), občas promícháme. Zalijeme kokosovým mlékem a provaříme asi 10 minut. Servírujeme s rýží basmati.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!