Metenik

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

400 g hladké mouky
200 g polohrubé mouky
2 hrsti kyselého zelí
150 g uzené slaniny
1 cibule
20 g droždí
100 ml mléka
4-5 stroužků česneku
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu narežeme na kocky a vysmažíme, pridáme narezanú cibuľu a orestujeme ju. Necháme vychladnúť.

  2. Z múky soli, droždia, mlieka a osmaženej slaninky a cibule vypracujeme polotuhé cesto. Pridáme narezanú kapustu a prelisovaný cesnak. Dobre prepracujeme.

  3. Plech na pečenie potrieme masťou, posypeme múkou, cesto na ňom roztlačíme na celú plochu a necháme kysnúť cca 45 minút.

  4. Potom v rúre upečieme dozlatista. Ešte horúci koláč potrieme roztlačeným cesnakom a masťou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!