Citronová bábovka se smetanou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 3 vejce
- 220 g krystalového cukru
- 450 g hladké mouky
- citronová kůra
- šťáva ze 2 citronů
- 1 prášek do pečiva
- 50 g kandovaných třešní
- 250 ml smetany na šlehání
- sádlo
- polohrubá mouka
Postup Citronová bábovka se smetanou
Postup přípravy receptu
-
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny.
Do mouky zamícháme prášek do pečiva, nastrouhanou kůru z citronů, vymačkáme šťávu a se smetanou a moukou přidáváme k vyšlehaným vejcím.
Kandované třešně nakrájíme na menší kousky a zamícháme do těsta.
Těsto vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a dáme péct do předem vyhřáté trouby a pečeme asi 60 minut na 175°C.
Upečenou bábovku vyndáme z trouby, necháme chvilku vychladnout a vyklopíme. Vychladlou pocukrujeme moučkovým cukrem a vanilkou.