Houskový knedlík v ubrousku

Recepty, Přílohy

Suroviny

500 g hrubé mouky
30 g droždí
1 vejce
250 ml vlažného mléka
3 housky
sůl
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Z droždí, cukru, několik lžíc vlažného mléka, soli a trochy mouky nechte vzejít kvásek. Zbytek mouky nasypte do mísy, přidejte mléko, vzešlý kvásek, vejce a vypracujte těsto, které se nebude lepit na vařečku a nechte kynout na teplém místě asi dvě hodiny.

  2. Poté rodělíme těsto na dvě části, každou roztáhneme na obdélník asi 1,5 cm silný, pokledeme na kolečka nakrájenou houskou a svineme do šišky, dobře spoj spojíme.

  3. Zabalte do plátěného ubrousku nebo utěrky, každý konec sepněte dřevěným kolíčkem na prádlo. Vložte do vroucí vody a vařte 10 minut, pak obraťte a zase 10 minut dovařte.

  4. Po vyjmutí vyndejte z ubrousku a propíchejte na několika místech špejlí nebo vidličkou na maso.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!