Kořeněné slané tyčinky (pečivo) se semínky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

250 g Omegy nebo jiného ztuženého tuku, případně i Hera
250 ml smetany ke šlehání
500 g hladké mouky
cca 1 lžička soli
Dále:
koření dle chuti, s přídavkem soli nebo sůl navíc
semínka: sezamová, lněná, konopná, dýňová...
1 rozšlehané vejce

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme mouku, nastrouhanou Omegu (Ivu, Heru...), sůl a smetanu. Vypracujeme hladké těsto, které necháme cca hodinu odpočinout, pak opět propracujeme. Vyválíme na dva až tři větší pláty vysoké asi 3-4 mm, které celé potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme semínky dle chuti (nebo směsí semínek) a pak i kořením a solí.

  2. Radýlkem pokrájíme pláty na tyčinky široké asi 2 - 2,5 cm široké a dlouhé dle libosti. Syrové tyčinky vyskládáme na čistý plech (pečící papír není nutný) vedle sebe a dáme péct do předehřáté trouby na 170 stupňů dorůžova.

  3. Z plátu těsta lze vykrajovat i různé tvary tvořítky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!