Dušená mrkev se šunkou a smetanou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 velká mrkev
1 malá cibule
15 dkg šunky (plátky)
vývar (bujon)
sladka smetana
máslo
muškatový květ
šťáva z citronu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou mrkev si nakrájíme na půlkolečka, cibuli nakrájíme najemno a šunku na čtverečky.

  2. To vše v hrnci chvilku osmažíme na másle.

  3. Poté přidáme vývar a vaříme asi tak 15 minut dokud neni mrkev měkká.

  4. Přidáme šlehačku, stačí půl až třičtvrtě kelímku, špetku muškátového květu, pokapeme citronovou šťávou, osolime (podle toho jak máme slaný vývar můžeme vynechat) a jeste tak 5 minut povaříme.

  5. Pak je hotovo a můžeme podávat s bramborem, těstovinami nebo knedlíčkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!