Šťavnaté kapustové listy plněné uzeným a sýrem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

200 g uzeného masa nebo měkkého salámu
100 g 30% sýra Eidam
5 větších listů kapusty
1 větší cibule
stroužky česneku (jak kdo má rád, nebo může)
1 PL plnotučné hořčice
trošku mletého pepře
1 kostka zeleninového bujónu
1 dc vody

Postup přípravy receptu

  1. Zapneme si troubu na vyhřátí. V deci vařící vody si necháme rozpustit kostku bujónu.

  2. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátky.

  3. Uzeninu nakrájíme na drobounké kostičky, sýr si nastrouháme na struhadle s drobnýma slzičkama a promícháme ho s uzeninou.

  4. Ve větším hrnci necháme 5 minut povařit kapustové listy, pak je ochladíme, osušíme, středové košťály paličkou na maso opatrně naklepeme, potřeme mírně hořčicí a trošku opepříme. Na takto připravené listy poklademe uzeninovo-sýrovou směs a zavineme do závitků.

  5. Připravenou cibuli s česnekem dáme do zapékací nádoby, poklademe závitky záhybem dospod, aby se nám při pečení nerozvinuly, podlijeme 1 dc připraveného vývaru, přiklopíme víkem, nebo alobalam a dáme do předehřáté trouby na plný výkon na 15 minut péct.

  6. Po této době teplotu ubereme na 3/4 výkon, odstraníme víko, nebo alobal a 10 minut za občasného přelití závitků vypečenou šťávou dopečeme. Podáváme nejlépe se šťouchanými bramborami, do kterých můžeme pro barevnost nastrouhat najemno 1 menší syrovou mrkev.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!