Plněný Hermelín brusinkami, zapečený v listovém těstě

Recepty, Sýry

Suroviny

400 g listového těsta
4 Hermelíny
12 plátků anglické slaniny
brusinkový kompot
sušené brusinky
1 vejce na potření
sekané mandle (nebo sezamová semínka)

Postup přípravy receptu

  1. Rozválíme listové těsto na plát, který rozdělíme na 4 stejnoměrné čtverce tak velké, aby se na něj vešel Hermelín a daly se protilehlé rohy k sobě přimáčknout.

  2. Hermelín rozkrojíme do poloviny a do druhé půlky protlačíme důlek, prstem nebo lžičkou a naplníme 1-2 KL brusinkového kompotu a doplníme sušenými brusinkami.

  3. Hermelín zabalíme do anglické slaniny a dáme doprostřed vyváleného čtverce z listového těsta. Protilehlé rohy přimáčkneme k sobě a pořádně přitiskneme, aby sýr při pečení nevytekl.

  4. Dáme na plech vyložený pečícím papírem, pomašlujeme rozšlehaným vejcem a posypeme sekanýma mandlemi

  5. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 12-15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!