Krůtí stehno na rosé víně, se šalvějí a houskovým knedlíkem, s kukuřicí a petrželkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 krůtí stehno dolní
- 100 g uzeného špeku
- 1 cibule
- 4 stroužek česneku
- 100 ml vína rosé
- 200 ml masového vývaru
- 3 PL rajčatové šťávy
- hrst čerstvé šalvěje
- sůl podle chuti
- kmín celý podle chuti
- mletý pepř podle chuti
- špetka mleté červené papriky
- Houskový knedlík:
- 3 housky
- 50 ml sterilované kukuřice
- hrst petrželové nati
- 3 vejce
- 1 PL smetany
Postup Krůtí stehno na rosé víně, se šalvějí a houskovým knedlíkem, s kukuřicí a petrželkou
Postup přípravy receptu
-
Morčacie stehno som umyla, osušila. Na panvicu som dala na kocky nakrájanú slaninu. Keď slanina uvoľnila tuk, vložila som stehno a zo všetkých strán so opiekla. Pridala som cibuľu, cesnak, osolila, okorenila, pridala rascu a posypala mletou červenou paprikou. Podliala som vínom a nechala chvíľu, aby sa víno spojilo s ostatnými chuťami a potom som podlievala malým množstvom mäsového vývaru. Pod pokrievkou som na slabom plameni dusila.
Keď bolo mäso po 70 min. stehno mäkké, vybrala som cibuľu a cesnak, rozmixovala ponorným mixérom a zahustila šťavu. Pridala som paradajkovú šťavu a nechala prejsť chvíľu varom. Mäsom som už nezakryla, aby sa opieklo a pridala som šalviu.
Pripravila som žemlovú knedľu. Žemle som nakrájala. Pridala som kukuricu a petržlenovú vňať, všetko som zmiešala a pridala som vajcia, ktoré som osolila, okorenila a pridala som k nim smotanu. Z uvedenej hmoty som formovala valčeky, ktoré som umiestnila do mikrotenového vrecka a na dvoch koncoch zviazala. Vo vriacej vode varila 20 min., potom som ich vybrala, odstránila som vrecko aj špagát a nechala chladiť. Nakrájala som ich na kolieska a podávala so stehnom a paradajkovým šalátom.