Krůtí stehno na rosé víně, se šalvějí a houskovým knedlíkem, s kukuřicí a petrželkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 krůtí stehno dolní
100 g uzeného špeku
1 cibule
4 stroužek česneku
100 ml vína rosé
200 ml masového vývaru
3 PL rajčatové šťávy
hrst čerstvé šalvěje
sůl podle chuti
kmín celý podle chuti
mletý pepř podle chuti
špetka mleté červené papriky
Houskový knedlík:
3 housky
50 ml sterilované kukuřice
hrst petrželové nati
3 vejce
1 PL smetany

Postup přípravy receptu

  1. Morčacie stehno som umyla, osušila. Na panvicu som dala na kocky nakrájanú slaninu. Keď slanina uvoľnila tuk, vložila som stehno a zo všetkých strán so opiekla. Pridala som cibuľu, cesnak, osolila, okorenila, pridala rascu a posypala mletou červenou paprikou. Podliala som vínom a nechala chvíľu, aby sa víno spojilo s ostatnými chuťami a potom som podlievala malým množstvom mäsového vývaru. Pod pokrievkou som na slabom plameni dusila.

  2. Keď bolo mäso po 70 min. stehno mäkké, vybrala som cibuľu a cesnak, rozmixovala ponorným mixérom a zahustila šťavu. Pridala som paradajkovú šťavu a nechala prejsť chvíľu varom. Mäsom som už nezakryla, aby sa opieklo a pridala som šalviu.

  3. Pripravila som žemlovú knedľu. Žemle som nakrájala. Pridala som kukuricu a petržlenovú vňať, všetko som zmiešala a pridala som vajcia, ktoré som osolila, okorenila a pridala som k nim smotanu. Z uvedenej hmoty som formovala valčeky, ktoré som umiestnila do mikrotenového vrecka a na dvoch koncoch zviazala. Vo vriacej vode varila 20 min., potom som ich vybrala, odstránila som vrecko aj špagát a nechala chladiť. Nakrájala som ich na kolieska a podávala so stehnom a paradajkovým šalátom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!