Indická sladko-kyselá omáčka
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 2 cibule
- 1 kg rajčat
- 6 čerstvých paprik
- 6 stroužků česnek
- 100 g rozinek
- 200 ml cukru
- 125 ml octa
- 1 lžička zázvoru
- 1 lžička kari koření
- 2 lžičky soli
Postup Indická sladko-kyselá omáčka
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a rajčata nakrájíme na kostičky, papriku na proužky, česnek na plátky.
Vše dáme do kastrolu, zasypeme cukrem, přidáme ocet, koření a rozinky a 30minut povaříme. Dochutíme solí (ne moc, chuť má být sladkokyselá, ne slaná)a ještě povaříme.
Plníme do skleniček, zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut při 85°C.