Houbový tataráček na dýňové kaši se sýrovým nočkem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 120 g lesních hub – mix
- 150 g oloupané dýně Hokkaido
- 15 g másla
- 50 ml polosuchého bílého vína
- 30 g (2 kusy) jarní cibulky
- 1 – 2 lžičky celozrnné hladké mouky
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce smetany
- 25 g Nivy
- 40 g ricotty
- Čerstvý rozmarýn – (½ lžičky nasekaného)
- Špetka tymiánu
- Mletý muškátový oříšek
- Sůl
- pepř
Postup Houbový tataráček na dýňové kaši se sýrovým nočkem
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 200°C.
Dýni nakrájíme na drobné kostky (1,5cm). V misce promícháme dýni se lžící oleje, špetkou muškátového oříšku, pepře a větší špetkou soli. Poté vložíme do vyhřáté trouby na 30 minut.
Houby nakrájíme na drobné kostičky. Kousek ze zelené části jarní cibulky (1 cm) dáme stranou a zbytek nakrájíme na menší kolečka, silná cca 0,5 cm.
V kastrůlku rozehřejeme máslo, na němž orestujeme cibulku, zaprášíme celozrnnou moukou, promícháme. Přidáme nakrájené houby, podlijeme vínem a stejným množstvím vody.
Lehce osolíme a za občasného míchání dusíme 25 minut na mírném ohni. Pokud se houby začnou připalovat, podlijeme trochou vody. V závěru chceme získat hustou konzistenci.
Asi 5 min. před koncem dušení přimícháme bylinky.
Nivu nastrouháme a v misce smícháme s ricottou a zbylým kouskem jarní cibulky, kterou nakrájíme najemno.
Dýni vyndáme z trouby, vložíme do misky a rozmačkáme vidličkou. Promícháme se smetanou.
Do tvořítka vložíme dýňovou kaši, navrstvíme houbovou směs a zdobíme nočkem ze sýrové směsi.