Perník na strouhání našich babiček

Recepty, Moučníky

Suroviny

0,5 l medu nebo sirobu
1 šálek mléka
500 g žitné mouky nebo hladké pšeničné
10 g perníkového koření
2 vejce
30 g amonia
tuk na potření plechu

Postup přípravy receptu

  1. Med nebo sirob rozpustíme ve vlahém mléce. Do zadělávací mísy prosejeme mouku s kořením, zaděláme vlahým mlékem s medem nebo sirobem, přidáme rozšlehaná vejce a nakonec amonium rozmíchané v trošce mléka. Vypracujeme těsto a necháme je v chladu několik dní odpočívat.

  2. Pak z těsta uděláme malé šišky (průměr 2,5 až 4 cm), naskládáme je na pomazaný plech, na povrchu je potíráme oslazenou vodou a pečeme do červena.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!