Houbový krém s vínem
Recepty, PolévkySuroviny
- 200 g hub
- 50 - 100 g másla
- 2 jarní cibulky
- 300 ml dezertního vína (Madeira)
- 500 ml zeleninového vývaru
- 250 ml šlehačky
- 2 žloutky
- sůl
- pepř
- petrželka
Postup Houbový krém s vínem
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme na kostičky cibulku a na rozpuštěném másle restujeme dozlatova.
Přidáme na větší kostky nakrájené houby a restujeme. Nesolíme, aby houby nepustily vodu. Když jsou houby orestované, odendáme si pár kousků na ozdobu.
Zbytek zalijeme vínem a vývarem. Dusíme cca 15 minut (dokud nejsou houby měkké).
Pak si rozmícháme žloutky se šlehačkou a za stálého míchání pomalu vlijeme do polévky.
Vše rozmixujeme tyčovým mixerem do hladkého krému.
Podle chuti dosolíme a dopepříme.
Při servírování dozdobíme orestovanými houbami a petrželkou
Podáváme s nasucho opečeným toustíkem, nebo škvarkovou plackou.