Hovězí maso na pórku s houbami
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 500 g hovězího masa (zadní, roštěnec)
- 12 sušených čínských hub (já použila sušené české, předem namočených a nakrájených na plátky)
- 2 pórky (nakrájené na kolečka)
- 1 lžička koření pěti vůní
- 1 lžíce mletého zázvoru
- 2 stroužky česneku (nasekané nadrobno, použila jsem granulovaný)
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 3 lžičky medu
- saturejka (na ozdobu)
- Omáčka:
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
- 3 lžíce sójové omáčky
- 3 lžíce červeného vína (suchého, měla jsem Frankovku)
- 2 lžíce arašídového oleje (slunečnicového)
Postup Hovězí maso na pórku s houbami
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, posypeme kořením pěti vůní, zázvorem, česnekem, přidáme med, promícháme a necháme asi 30 minut odležet.
V trošce vody rozmícháme škrob a přimícháme všechny suroviny na omáčku.
Na horkém oleji osmažíme za stálého míchání pórek a houby. Přidáme maso a restujeme asi 2 minuty. Potom přikryté dusíme do téměř změknutí, přilijeme omáčku a za stálého míchání ještě vaříme několik minut.