Letní salát s tuňákem
Recepty, SalátySuroviny
- ledový salát (1/2)
- 2 rajčata
- 2 papriky bílé
- 3 ředkvičky
- 1 stvol řapíkatého celeru
- 1 feferonka žlutá
- rukola – hrst lístků
- 1 červená cibule
- celer (kořen-bulva)
- tuňák ve vlastní štávě
- olivový olej
- sezamová semínka
- koření:
- pepř
- bazalka
- oregano
- koření na ryby
- koření na salát
Postup Letní salát s tuňákem
Postup přípravy receptu
-
Připravíme velkou mísu na saláty a postupně přidáváme nakrájený ledový salát, papriky, rajčata, ředkvičky a cibuli. Dále na jemno nakrájenou feferonku (celou včetně semínek). Poté tuňáka ve vlastní šťávě z konzervy.
Celer (asi 1/3 menšího kořenu) nakrájíme na hranolky nebo proužky a opražíme do křupava na pánvi na rozpáleném oleji. Přidáme do salátu - tak aby se tam dostalo co nejméně oleje z pánve.
Nakonec přidáme lísky rukoly, ochutíme kořením a lžící olivového oleje a posypeme sezamovými semínky.