Kuře s chutí Španělska (Pollo con el sabor de España)
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 8-10 porcí kuřete (paličky, prsa, stehna, křídla)
- 3 dl kuřecího vývaru (silného, z kuřecích paliček)
- 2 lžičky kořenící směsi na Paellu (Španělsko)
- sůl
- máslo
- čerstvě mletý pepř
Postup Kuře s chutí Španělska (Pollo con el sabor de España)
Postup přípravy receptu
-
Porce kuřete zvolené dle chuti a oblíbenosti dobře opláchneme a osušíme.
V malé misce rozpustíme dvě lžíce másla a smícháme s dvěma lžičkami kořenící směsi na Paellu. Vznikne nám extrémně žlutá směs.
Porce kuřete lehce osolíme a opepříme a ze všech stran potřeme máslově-kořeněnou směsí.
Takto upravené porce kuřete dáme do vhodné nádoby a zakryté uložíme v chladu nejlépe do druhého dne.
Do pekáče vyskládáme krásně barevné a marinované porce kuřete a podlijeme silným kuřecím vývarem.
Přiklopené pomalu pečeme cca 90 minut.
Poté slijeme výpek na šťávu a kuřecí porce ještě necháme 15 minut na plný výkon opéci do křupava bez přiklopení.
Silnou vypečenou šťávu lehce zahustíme máslovou jíškou a necháme chvilku provařit. Podáváme s rýží.