Kuře s chutí Španělska (Pollo con el sabor de España)

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

8-10 porcí kuřete (paličky, prsa, stehna, křídla)
3 dl kuřecího vývaru (silného, z kuřecích paliček)
2 lžičky kořenící směsi na Paellu (Španělsko)
sůl
máslo
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Porce kuřete zvolené dle chuti a oblíbenosti dobře opláchneme a osušíme.

  2. V malé misce rozpustíme dvě lžíce másla a smícháme s dvěma lžičkami kořenící směsi na Paellu. Vznikne nám extrémně žlutá směs.

  3. Porce kuřete lehce osolíme a opepříme a ze všech stran potřeme máslově-kořeněnou směsí.

  4. Takto upravené porce kuřete dáme do vhodné nádoby a zakryté uložíme v chladu nejlépe do druhého dne.

  5. Do pekáče vyskládáme krásně barevné a marinované porce kuřete a podlijeme silným kuřecím vývarem.

  6. Přiklopené pomalu pečeme cca 90 minut.

  7. Poté slijeme výpek na šťávu a kuřecí porce ještě necháme 15 minut na plný výkon opéci do křupava bez přiklopení.

  8. Silnou vypečenou šťávu lehce zahustíme máslovou jíškou a necháme chvilku provařit. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!