Pečená tarhoňa s restovanou zeleninou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1/2 hrnku tarhoni
1 hrnek vody
1-2 lžíce olivového oleje (pod tarhoňu)
sůl
Zelenina:
1 lžíce olivového oleje
několik kusů hlívy ústřičné
2 řapíky řapíkatého celeru
menší kousek celeru (bulvy)
1/2 mrkve
1/2 petržele
několik kousků sušených rajčat v olivovém oleji
1-2 špetky koření Habibi (popřípadě chilli)
1-2 lžičky sojové omáčky
trošinku vody (na zástřik zeleniny)

Postup přípravy receptu

  1. Tarhoňu restujeme na oleji dokud trošinku nezrůžoví. V té chvíli ji zalijeme vodou-vždy 1 díl tarhoni a 2 díly vody. Osolíme a dáme do trouby. Pečeme, dokud se voda nevyvaří. Pokud se nám zdá, že je tarhoňa ještě tvrdá, přidáme trošku vody a ještě chvilinku pečeme.

  2. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přihodíme nakrájenou hlívu, rajčata, řapíkatý celer a promícháme.

  3. Mrkev, celer i petržel nakrájíme na tenké delší nudličky a přidáme do pánve. Zakápneme troškou vody a chvilinku dusíme. Zelenina by měla být křupavá, ne rozvařená. Ke konci okořeníme kořením Habibi, nebo chili, trošku osolíme a vmícháme 1-2 lžičky sojové omáčky. Podáváme s tarhoňou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!