Pečená tarhoňa s restovanou zeleninou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1/2 hrnku tarhoni
- 1 hrnek vody
- 1-2 lžíce olivového oleje (pod tarhoňu)
- sůl
- Zelenina:
- 1 lžíce olivového oleje
- několik kusů hlívy ústřičné
- 2 řapíky řapíkatého celeru
- menší kousek celeru (bulvy)
- 1/2 mrkve
- 1/2 petržele
- několik kousků sušených rajčat v olivovém oleji
- 1-2 špetky koření Habibi (popřípadě chilli)
- 1-2 lžičky sojové omáčky
- trošinku vody (na zástřik zeleniny)
Postup Pečená tarhoňa s restovanou zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Tarhoňu restujeme na oleji dokud trošinku nezrůžoví. V té chvíli ji zalijeme vodou-vždy 1 díl tarhoni a 2 díly vody. Osolíme a dáme do trouby. Pečeme, dokud se voda nevyvaří. Pokud se nám zdá, že je tarhoňa ještě tvrdá, přidáme trošku vody a ještě chvilinku pečeme.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přihodíme nakrájenou hlívu, rajčata, řapíkatý celer a promícháme.
Mrkev, celer i petržel nakrájíme na tenké delší nudličky a přidáme do pánve. Zakápneme troškou vody a chvilinku dusíme. Zelenina by měla být křupavá, ne rozvařená. Ke konci okořeníme kořením Habibi, nebo chili, trošku osolíme a vmícháme 1-2 lžičky sojové omáčky. Podáváme s tarhoňou.