Tlačenka s vejci a uzeninou

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

5 vajec uvařených natvrdo
200 g salámu (dietní, gothaj)
4 sterilované okurky
1 cibule
1 sklenička Moravanky
100 g majonézy
sůl
pepř
trochu hořčice
250 ml láku ze sterilovaných okurek
4 lžíce želatiny na vaječnou tlačenku

Postup přípravy receptu

  1. Salám a okurky nahrubo nastrouháme, přidáme zeleninu z Moravanky (větší kousky překrojíme) a najemno nakrájenou cibuli. Přimícháme majonézu, osolíme, opepříme a ochutíme trochou hořčice.

  2. Nakonec přidáme pokrájená, natvrdo uvařená vejce. Lák z okurek zahřejeme, přimícháme želatinu. Při její přípravě postupujeme podle návodu, promícháme se směsí. Nalijeme do srnčího hřbetu a necháme ztuhnout do druhého dne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!