Tlačenka s vejci a uzeninou
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 5 vajec uvařených natvrdo
- 200 g salámu (dietní, gothaj)
- 4 sterilované okurky
- 1 cibule
- 1 sklenička Moravanky
- 100 g majonézy
- sůl
- pepř
- trochu hořčice
- 250 ml láku ze sterilovaných okurek
- 4 lžíce želatiny na vaječnou tlačenku
Postup Tlačenka s vejci a uzeninou
Postup přípravy receptu
-
Salám a okurky nahrubo nastrouháme, přidáme zeleninu z Moravanky (větší kousky překrojíme) a najemno nakrájenou cibuli. Přimícháme majonézu, osolíme, opepříme a ochutíme trochou hořčice.
Nakonec přidáme pokrájená, natvrdo uvařená vejce. Lák z okurek zahřejeme, přimícháme želatinu. Při její přípravě postupujeme podle návodu, promícháme se směsí. Nalijeme do srnčího hřbetu a necháme ztuhnout do druhého dne.